24 september 2008

Platina för Takida

I maj förra året gick Takidas album Bury The Lies [Ninetone Records/Universal] som nykomling direkt i topp på den svenska albumlistan. Det har alltså gått mer än ett år innan Ångegruppens senaste fullängdare nu nått platinastatus.

Framgångsreceptet har varit intensivt turnerande – senast ihop med Backyard Babies – men det har givetvis också hjälpt till med en massiv hit i form av Curly Sue. Den episka balladen är något av årets svenska rockhit och låg bland annat 10 veckor i topp av "Trackslistan" i Sveriges Radio P3.

Takida firar platinastatusen med en ny singel, Handlake Village, som i dagarna blir till video under inspelningar i Handsjöbyn i närheten av gruppens ursprungliga hemort Ånge. I november inleds inspelningen av gruppens nya album.

Men dessförinnan startar den internationella utgivningen av Bury The Lies. I Norge och Finland släpps plattan enligt planerna i januari, troligen är vid det laget fler utgivningsländer klara. Per Kviman på gruppens management Versity Music har också planer på att i sista stund addera Takida till PopKomm i Berlin i oktober.
Lars Nylin