23 september 2008

Janet Jackson lämnar Def Jam

Den i USA just nu turnéaktuelle Janet Jackson har – endast 14 månader sedan hon kontrakterades – lämnat skivbolaget Island Def Jam, på vars etikett hon i februari i år släppte albumet Discipline. Anledning är, enligt Billboard, hennes missnöje med hur bolaget marknatsfört hennes album och singel Feedback.

Med 181.000 sålda exemplar redan första veckan debuterade Feedback direkt på Billboard-listans förstaplats. Totalt har skivan sålt i 415.000 exemplar, vilket dock betraktats som en besvikelse. Enligt källor i den amerikanska musikbranschen kan ett nytt avtal med Live Nation Artists (som sedan tidigare har bl.a Jay-Z, Nickelback och Shakira i rostern) nu vara aktuellt.

Janet Jackson turnerar för närvarande i USA med LL Cool J och Donnie Klang som support. CO