1 januari 1970

Platina till Malena Ernman

I somras gick Malena Ernmans La Voix du Nord [Roxy Recordings / Nordisk Film] rakt in på SverigeTopplistans förstaplats när albumet släpptes 1 juli. Efter lite mer än två månader i butik har albumet nu registrerats för platina.

– Hela det här året känns lite overkligt. Att vinna Melodifestivalen och sen dessutom ha en skiva som toppar listorna är mer än jag kunnat drömma om, kommenterar Malena Ernman. Det känns också helt fantastiskt att så många nya människor hittat till konserthusen, inte minst den yngre publiken.

Under sommaren har Malena Ernman turnerat på så väl kammarmusikfestivaler som på egna konserter med symfoniorkester. Hon har även gjort ett bejublat gästspel på Mr
Gay Sweden under Pride-veckan. Innan sommarturnén avslutades med Symfonikerna i det gröna inför dryga 30 000 personer på Sjöhistoriska museet i Stockholm hann hon dessutom med ett gästspel på Mr Gay Sweden-arrangemanget under Pridefestivalen i Stockholm.

I helgen gav sångerskan två konserter i Göteborg. Biljetterna till den extrainsatta andra konserten sålde slut på mindre än fem minuter. Senare i höst kommer Malena Ernman bl.a att ge tio redan utsålda föreställningar av operan Dido och Aeneas på De Nederlands Opera i Amsterdam. Dessutom medverkar hon i en kommande BBC-dokumentär om den legendariske svenska sångerskan Jenny Lindh.

Claes Olson