25 april 2017

PÅ JOBBET MED Kristoffer Jansson/Video production manager på Warner Music

Utmaningarna, tillfredsställelsen, musiklyssnandet och skrivbordsmerchen. Under vinjetten ”På jobbet med” frågar vi spännande personer i musikbranschen om hur deras jobbvardag ser ut. Den här gången: Kristoffer Jansson på Warner Music Sweden.

Vad är ditt jobb? 

– Video production manager.  Mitt ansvarsområde är att visualisera och skapa rörligt material med våra artister och det gör jag genom att regissera, filma, klippa och animera film i olika former ex: konceptfilmer, teasers, lyric videos och musikvideos.

Vad är det första du gör på jobbet på morgonen?

– Jag börjar dagen med att säga godmorgon till min kollegas hund som heter Kotten Banana. Man får en sån bra start på dagen av att klappa en söt och glad Pomeranian. Sen efter det sätter jag igång och jobbar med alla projekt.

Artistmerch som syns på ditt kontor/skrivbord? 

– Jag är en (sci-fi) nörd så mitt rum är dekorerat med Star Wars-affischer, muggar och leksaker, även min stol ser ut att vara ett förarsäte till ett rymdskepp.  I musikväg så har jag en polaroidbild med Loreen vid min datorskärm, en handritad teckning från Death Team, en filmklappa med påklistrade gitarrplektrum från Slash, Opeth och Dream Theater och vinyler och tavlor med Sabina Ddumba och Elias.

Hur stor del av din arbetstid tillbringar du på kontoret framför en skärm? 

– Vissa perioder är det så pass mycket att jag känner mig lite som Nosferatu när jag klipper och färgsätter en musikvideo,  då vill ja gärna ha det mörkt och ostört. Men det sköna med mitt jobb är att det inte alltid är så. Sitter jag inte vid skärmen så springer jag runt med massa kameror och utrustning och filmar något spännande!

När är du som mest tillfredsställd med ditt jobb?

– Det måste vara när vi är flera stycken involverade i ett större projekt och där slutresultatet blir bättre än vad vi alla hade förväntat oss, och när man kan blicka tillbaks över projektet och komma ihåg all härlig teamkänsla och gemenskap vi haft genom projektets gång.

 

Hur lyssnar du på musik på jobbet?

– I mina hörlurar för att inte störa andra. Fast när jag har besök och ska förhandsvisa något pågående arbete så drar jag på högsta volymen med högtalarna.

Vad är den största utmaningen med ditt jobb?

– Att man alltid vill göra mer och att man får kompromissa när man har för galna idéer.

Vad lyssnar du helst på just nu?

– Jag gillar musik som handlar om olycklig kärlek men just nu lyssnar jag på låten Money med Sharks.

Christel Valsinger

Tidigare avsnitt:

På jobbet med Arina Logacheva/A&R Universal, Berlin