26 mars 2015

FÖRSTA OCH SENASTE med Jonna Peltola/BMG Chrysalis

I serien Första och senaste försöker vi komma lite närmare utvalda svenska a&r’s med frågor om första och senaste gången. Den här veckan möter vi Jonna Peltola på BMG Chrysalis.

Första jobbet i musikbranschen?
– Första betalda uppdraget var en jurytjänst för Musik Direkt för 100 år sen. Första fasta anställningen var och är på BMG Chrysalis.

Första artisten/låtskrivaren du kontrakterade?
Julia Vero. Hon är coolast i stan. Släppte nyss singeln Lilac Sky som hon skrivit med Jocke Berg.

Och den senaste?
Faye Medeson. Hon är en fantastisk låtskrivare som i dagsläget spenderar mycket tid i LA där hon främst jobbar på sitt artistprojekt tillsammans med sin manager Randy Jackson.

Första skivan du köpte?
– Första skivan jag själv köpte var Razorblade Romance av finska bandet HIM.

Och den senaste?
– Jag har ju inte köpt skivor till mig själv på typ 10 år, men tror det måste vara Mando Diaos Infruset som jag köpte till min far i julklapp två jular sen.

Första gången du mötte en av dina idoler?
– Min enda riktiga idol är finska hockeylegendaren Teemu Selänne, väntar fortfarande på att få träffa honom. Fick i och för sig träffa Kevin från Back Street Boys förra året, det gjorde lågstadie-Jonna väldigt glad.

Senaste gången du fick gåshud av en demo?
Colleagues låt Somewhere som släpps på måndag. Helt knäckt.

Första artisten/låtskrivaren du kontrakterade som fick ett stort genombrott?
– Sjukt kul att Little Jinder vann Årets Pop på Grammis! All cred för den kontrakteringen går dock till våra kära samarbetspartners på Telegram.

Ditt senaste riktigt stolta ögonblick i yrket?
–  Upphovspersonerna jag jobbar med gör mig konstant stolt, men det första tillfället jag kommer att tänka på är två helger sen när The Family ( Linnea och Joy Deb, samt Anton Malmberg Hård af Segerstad,  red’s anm vann Melodifestivalen med låten Heroes. De är helt makalösa! Var dessutom dubbelt stolta tack vare Mariette också. Vilken stjärna hon är.

Christel Valsinger