Nyheter 22 mars 2013

FÖRLAG Universal Musics svenska låtskrivare världsetta

Ett flertal av Universal Music Publishing Scandinavias låtskrivare  är representerade på det sydkoreanska bandet Tohoshinkis nya album Time [Avex Trax]. Albumet är med 244 000 exemplar just nu som är världens bäst säljande album.

På Tohoshinkis album med medverkar följande låtskrivare och team från Universal Music Publishing Scandinavia: Trinity (Johan Gustafson, Sebastian Lundberg och Fredrik Häggstam), Herbie Crichlow, Martin Mulholland och Vacuum (Mattias Lindblom och Anders Wollbeck).

Med 244 000 sålda exemplar är alltså Tohoshinkis sjätte studioalbum Time världens just nu bästsäljande album. Tvåa på listan är Luke Bryan Spring Break…Here To Party (181 000 sålda exemplar) och trea Bruno Mars Unorthodox Jukebox (132 000 sålda exemplar).

Claes Olson