Okategoriserade 30 november 2012

SVERIGETOPPLISTAN v 48 Darin dominerar

Thåström är veckans raket på Sverigetopplistan. Hans DVD Som jordgubbarna smakar [Razzia/Sony Music] är inte bara överlägsen ny etta på DVD-listan utan finns även på plats 12 på albumlistan. Led Zeppelin är annars veckans högsta nykomling på sistnämnda lista, samlingen Celebration Day [Rhino Atlantic/Warner Music] går in som nummer två. Darin dominerar singellistan stort med låtar från TV4:s Så mycket bättre.

Mando Diao Infruset [Musica De La Santa / Sony Music] är kvar högst upp på albumlistan. I gångna veckan högaktuella Swedish House Mafia feat. John Martin Don’t You Worry Child [Virgin / EMI] toppar fortfarande singellistan medan DJ-trions album Until Now [Virgin/EMI] klättrar från plats 20 till tre.

På singellistan är annars Darin dominanten just nu. Han har uppenbarligen gjort stort intryck i TV4:s Så mycket bättre. Darins version av Magnus Ugglas Astrologen [Eva/Eva] klättrar från 15 till tre medan hans version av Olle Ljungströms En apa som liknar dej ligger nummer två. Darins cover av Pugh Rogefeldts Stockholm på plats 15 gör att Darin är den mest framgångsrike på singellistan sedan Veronica Maggios dominans förra året.

På albumlistan är svenska JLT nya på plats 14 med julplattan Rock The Christmas [Cosmos/Cosmos-Playground]. Nyss Sverigeaktuella Rihanna går in som 19 med Unapolegetic [Def Jam/Universal].

Veckans andra nya etta finns på Midpricelistan där Mauro Scocco toppar med Årets julklapp! Från Mauro Scocco [EMI/EMI Music].

Lars Nylin

http://www.hitlistan.se/