Okategoriserade 27 april 2010

RoastingHouse Music i avtal med BMG Rights

Efter att de senaste åren ha firat stora framgångar i Asien, och framför allt etablerat sig i Japan där man idag rankas som ett av de viktigaste internationella musikförlagen, satsar nu RoastingHouse i Malmö på den europeiska marknaden igen. RoastingHouse Music har nyligen tecknat ett exklusivt sub-publishing-avtal gällande hela Europa med BMG Rights Management. Avtalet omfattar det svenska förlagets hela katalog.

RoastingHouse har idag ett stort team producenter och låtskrivare i sitt studiokomplex med nio inspelningsstudior i Malmö. I Europa har förlaget tidigare haft framgångar med låtskrivaren Anderz Wrethov, som bl.a har arbetat med holländska CHIPZ samt svenska Gunther & The Sunshine Girls och Arash.

– Jag ser verkligen fram emot att få arbeta med Roastinghouse Music, som för mig verkligen verkar ha "passion for music", säger Thomas Scherer, International Repertoire Coordination BMG Rights Management.
– Förlagets låtskrivare och producenter är hungriga på nya projekt och gör co-writes både i Europa, Nordamerika and Asien. Vi har faktiskt redan startat ett globalt projekt tillsammans med vår japanska sub publishing-partner Nichion Inc. Vår vision är att skapa ett projekt som passar lika bra på den europeiska som japanska marknaden.

– Vi har haft turen att redan i ett tidigt skede få samarbeta med de bästa av partners i Asien, vilket gett oss en bra start, konstaterar Thomas Wallén, A&R och International Exploitation-ansvarig på RoastingHouse.
– Vi är verkligen stolta över våra låtskrivare som har utvecklat en väldigt bra förståelse för vad japaner tycker om och kontinuerligt har försett oss med ett så bra låtmaterial att arbeta med.

– Det var vår japanska partner som presenterade oss för Thomas Scherer, berättar Anders ?Theo” Theander, vd och ägare av RoastingHouse. Vi fick direkt en mycket bra kontakt!
– Med sin styrka och sitt omfattande nätverk kommer BMG Rights att bli den perfekta partnern för oss I Europa. Efter mitt möte med bolagets CEO Hartwig Masuch på MIDEM I år fick jag en djupare inblick i bolagets vision och jag ser verkligen fram emot att få arbeta med ett så innovativt och pro-aktivt bolag.

Claes Olson