24 juni 2024

Anmälningsdags till UK Music Awards

Det har blivit en rad svenska nomineringar vid UK Music Awards under senare år. Nu är det anmälningsdags för årets gala, som sker i oktober i London.

UK Music Video Awards har öppnar för anmälningar, fram till den 1 augusti kan man anmäla bidrag via den officiella webbplatsen www.ukmva.com. Denna världsledande gala i sitt gebit hyllar prestationer i videomakande och tar nu emot bidrag från exempelvis musikvideoskapare, regissörer och produktionsteam från hela världen. Videorna ska ha varit slutförda mellan 1 augusti 2023 and 31 juli 2024.

Tävlingen kulminerar i en prisgala på Magazine London, nära The O2 i North Greenwich, torsdagen den 24 oktober, då 37 priser kommer att delas ut.

2023 fanns en rad svenskar bland de nominerade.

I kategorin Best International Pop Video nominerades videon till Borderline med Tove Lo. I kategorin Best Newcomer Pop Video syntes Virgin Miris Kill Me, som regisserats av artisten själv tillsammans med regissören Andreas Öhman. De svenska regissörerna Mistre Tesfaye och Joel Nkímyás nominerades i kategorin Best International Dance/Electronic Video för sitt samarbete med DJ:n och producenten Salvatore Ganacci i videon till Sexy Narkoman/Your Mother. Regissören Maceo Frost nominerades för Zigidi med Biji. Dessutom var filmfotografen Joel Hördegård nominerad i kategorin Best Cinematography för sitt arbete med The Hives Bogus Operandi.

Lars Nylin