22 april 2024

Tina Mehrafzoon och Edward af Sillén kommenterar ESC 2024

För trettonde året kommenterar Edward af Sillén Eurovision Song Contest i SVT. Den här gången med Tina Mehrafzoon vid sin sida.

Musikjournalisten och medieprofilen Tina Mehrafzoon hade under våren en kommenterande expertroll i Melodifestivalen. Nu gör hon debut som kommentator för ESC.

– Att få göra det här tillsammans med Edward är en ära och en dröm som går i uppfyllelse. Att Sverige är värdland gör det hela ännu mer speciellt. Jag vet ju vilka proffs som gör showen så mitt jobb blir väldigt lustfyllt och enkelt! säger Tina Mehrafzoon i ett pressmeddelande.

Då det är Sverige som står som värdland för tävlingen i år är Edward af Sillén även involverad som regissör och manusförfattare. Men han ser mycket fram emot uppdraget som kommentator.

– Det känns både ärofyllt och väldigt roligt. Tittarna kommer att vara i trygga och varma händer med Tina i förarsätet, medan jag ska dela min tid mellan att vara bakom scenen och arbeta med programledarna och att finnas vid Tinas sida så mycket det går under programmen. Det blir riktigt spännande.

Sändningsdagar och tider för Eurovision Song Contest i SVT1 och SVT Play:

Tisdag 7 maj kl 21 – Semifinal 1
Torsdag 9 maj kl 21  – Semifinal 2
Lördag 11 maj kl 21 – Final

Programledare är Petra Mede och Malin Åkerström

Christel Valsinger