9 april 2024

Universal Music Publishing i avtal med Size Music

Universal Music Publishing Scandinavia har ingått ett globalt avtal med den nya förlagsdelen av Steve Angellos Size Music. 

Size Music grundades av DJ:n och producenten Steve Angello 2003 och har under åren stått bakom en rad tongivande releaser inom elektronisk dansmusik, såsom hans egna Dirty Pleasure, Knas, Tivoli och Valodja, tidiga spår med Avicii samt Dimitri Vangelis & Wyman & Steve Angellos Payback. Angello släppte också nyligen sin singel Me via sitt bolag.

”Eftersom vi arbetat tillsammans i över tjugo år, har Jonas WikströmUMPG Scandinavia alltid varit en del av min bredare musikresa. När vi fokuserar på att bygga ut vår Size-familj kändes det som ett naturligt nästa steg att samarbeta med Universal Music Publishing. Det här partnerskapet handlar inte bara om tillväxt, det handlar om att berika och utöka möjligheterna för vårt roster på Size. Jag är exalterad över de möjligheter och nya riktningar som kommer att öppnas upp för oss”, säger Steve Angello i ett pressmeddelande.

Med avtalet kommer båda företagen att fokusera på att utveckla den elektroniska musikscenen. Affären syftar också till att stärka Sizes roll i att upptäcka och stödja nya talanger.

”Få människor jag har träffat genom åren har handlat så mycket om musik som Steve Angello. Steve är mer kreativ än någonsin – tänjer hela tiden på gränser, utmanar sig själv och sina medarbetare. Dessutom är och har Steve alltid varit en otrolig entreprenör med extraordinärt driv och mentorskap. Jag är väldigt glad över att vi, över tjugo år in i vårt förhållande, går samman. Jag ser fram emot att se våra respektive team skapa möjligheter för den fantastiska musiken som representeras av Size”, säger Jonas Wikström, VD, UMPG Scandinavia.

Waldemar Nordström, Label Manager, Size Music lägger till:

”Det här samarbetet representerar ett av de viktigaste stegen vi tar på Size för att förbättra möjligheterna för vårt roster och för att stärka vår position för framtiden. Jag är stolt över att ha ett nära samarbete med Jonas Wikström, Anton Ericson och resten av UMPG-teamet under de kommande åren.”

Size firade nyligen sitt 20-årsjubileum med en utsåld show i Stockholm, där allt började. Evenemanget bjöd på uppträdanden av AN21, Sunnery James & Ryan Marciano, Kryder och Corey James.

Bilden fr v: Rosanna Munter (UMPG), Waldemar Nordström (Size), Anton Ericson (UMPG), Antoine Josefsson (Size), Steve Angello (Size), Jonas Wikström (UMPG), Jessica Brandt (UMPG), Nadja Chatti (UMPG), Josefin Hafen (UMPG)

 

Christel Valsinger