5 mars 2024

Jack Antonoff hyllar svensk musik

Stjärnproducenten Jack Antonoff hyllar svenska flera musikskapare i en nyligen publicerad intervju i DN. Bland favoriterna finns Robyn, ABBA och allt som Patrik Berger gör.

Jack Antonoff har producerat artister som Taylor Swift, Lana Del Rey, Lorde och The 1975. Nu är han aktuell med sin grupp Bleachers (bilden) som släpper nytt album på fredag.

När han tillfrågas om vilken musik han själv inspireras av säger han att han älskar Robyn musik och att han inte säger det bara för att han intervjuas av en svensk: ”Jag har alltid varit väldigt inspirerad av Robyn och hennes förmåga att sudda ut gränserna mellan eufori och ledsamhet.”

Han säger också att han lyssnar mycket på ABBA och att han älskar allt som Patrik Berger gör. Berger har producerat Bleachers album men också bl a Robyns succé Dancing On My Own. Han tillägger också att han älskar Lykke Lis musik och att han kan lyssna på Yung Lean i timmar. ”Jag älskar platser som New Jersey, Jamaica och Sverige eftersom det är små ställen som trots det har en enorm global inverkan på dagens musiklandskap”, säger Jack Antonoff till DN.

Christel Valsinger