5 mars 2024

Christian Birch-Jensen ny VD för Creed Media

Christian Birch-Jensen utses till ny VD för den digitala marknadsföringsbyrån Creed Media. Han efterträder nuvarande VD och grundare Timothy Collins, som kommer att vara fortsatt operativt aktiv i bolaget.

Christian Birch-Jensen har haft rollen som Chief Strategy Officer på Creed Media sedan hösten 2023. Innan dess har han arbetat i ledande befattningar i TikTok Europes strategiteam och på TikTok Nordics där han ledde go-to-market-strategi. Han har även en bakgrund som managementkonsult på McKinsey & Company.

– Jag är ödmjukt tacksam för förtroendet att leda Creeds fortsatta resa och stötta våra exceptionella talanger att nå nya höjder. Deras kreativitet, förståelse för tidsandan och engagemang för att skapa kundvärde inspirerar mig varje dag. Vi har en enorm tillväxtpotential framför oss som drivs av såväl produktinnovation som den fortsatta digitaliseringsvågen inom marknadsföringssegmentet, säger Christian Birch-Jensen i ett pressmeddelande.

Timothy Collins, tidigare VD samt grundare av Creed Media kommer att vara fortsatt operativt aktiv i en affärsutvecklingsroll med fokus på produkt och partnerskap, samt vara en del av styrelsen.

– Att utse Christian till VD är ett avgörande ögonblick för Creed Medias nästa tillväxtfas. Hans vision överensstämmer helt med våra mål vilket säkerställer vår fortsatta innovation och ledarskap inom Gen Z-marknadsföring. Med denna förändring kan jag fördjupa fokuset på strategiska partnerskap och innovation. Jag är spänd på vad framtiden har att erbjuda under Christians ledning, och övertygad om att vi tillsammans kommer att fortsätta höja ribban för vad framgång är, säger Timothy Collins.

Svenskgrundade Creed Media har sedan lanseringen 2018 vuxit till ett bolag med 80 anställda och kontor i Sverige, London och New York. Bland bolagets kunder finns idag flera av världens största underhållningsbolag, såsom Universal, Warner, Sony, Spotify och Live Nation. Ed Sheeran, Post Malone, Beyoncé, Tiesto, Miley Cyrus, Dua Lipa, Meghan Trainor, Tyla, Burna Boy, U2, David Guetta och Fred Again är några av artisterna som jobbat med Creed Media.

I somras öppnade Creed Media USA-kontor i New York.

Christel Valsinger