20 februari 2024

Record Store Day laddar med nya releaser

Den 20 april är det dags för årets Record Store Day, som sedvanligt firas med en mängd exklusiva fysiska utgåvor och aktiviteter i anslutna butiker. Nu finns en första lista över årets aktuella releaser.

Sedan 2008 firas varje år Record Store Day världen över för att hylla och främja oberoende skivbutiker. Exklusiva utgåvor av vinyl, CD och ibland kassett, släpps i ofta begränsade utgåvor, och går bara att köpa i butiker som är anslutna till Record Store Day. I dessa bjuds också på aktiviteter, så som tävlingar och liveuppträdanden.

Sedan ett par år tillbaka har Record Store Day också en global ambassadör. I år det Paramore, som även släpper en specialutgåva av albumet Re: This Is Why (Remix Album). 

Över 300 titlar släpps till Record Store Day i år och en första lista – som kommer att uppdateras – finns här.

Bland de svenska titlarna märks t ex The HivesLex Hives and Live from terminal 5, med tidigare outgivna spåren High School Shuffle och Insane. Jay-Jay Johansson släpper vinylen Antenna Colour TBC  och At The Gates ger ut Slaughter of the Soul (Splatter vinyl).

Bland internationella titlar finns en särskild present till K-popfans i form av The World EP med Ateez.

Christel Valsinger