12 februari 2024

Alba August öppnade Beckmans modevisning

Kandidatstudenterna i modedesign vid Beckmans Designhögskola bjöd förra veckan in till modevisning med hållbarhet i fokus. Visningen inleddes med ett uppträdande av Alba August, klädd i en kreation med stark musikkoppling, signerad Hampus Ekman.

Modevisningen med namnet Unveiled, var ett samarbete mellan Beckmans Designhögskolas kandidatstudenter i modedesign och sex innovatörer inom hållbarhet: Houdini, Placebo, Ponda, Spinnova, Stenkyrka Ullspinneri och Swedish Stockings.

Alba August öppnade modevisningen med ett uppträdande, iförd en kreation av Hampus Ekman, vars tidigare hållbarhetskollektion beskrivs som ”ett kärleksbrev till musiken”. Överdelen var inspirerad av sladdar på ett studiogolv, medan ett manchestertyg över bysten refererade till spåren på en LP-skiva. Huvudbonaden var tillverkad av återvunna vinylskivor.

– Precis som med musik, har jag i denna kollektion lyssnat. Jag har lyssnat på materialen med hjälp av mina sinnen, låtit dem berätta vad de vill och är kapabla till. Jag vill kunna ge samma känsla som jag får när nålen på en grammofon drar sin första sträcka i sitt spår på vinylskivan och musiken börjar spela, säger Hampus Ekman i ett pressmeddelande.

Alba August framförde under sitt uppträdande låtarna Universe och Uncovering Your Heart, från EP:n I Wish I Was Someone Else.

Christel Valsinger

Foto: Tove Floss