5 februari 2024

Mede och Åkerman leder Eurovision Song Contest

Det blir Eurovisionveteranen Petra Mede och filmstjärnan Malin Åkerman som leder Eurovision Song Contest i Malmö i vår. Duon är värdpar för samtliga tre tv-sändningar, den 7, 9 och 11 maj.

– Malin Åkerman och Petra Mede i kombination är inget annat än en absolut drömduo. Malin, en underbar personlighet och en av våra mest talangfulla skådespelare i Hollywood. Petra, en ikon i Eurovision-sammanhang som också blivit framröstad som den bästa Eurovision-programledaren någonsin. Jag är otroligt stolt och glad att dessa fantastiska kvinnor ska leda oss igenom Eurovision-veckan i Malmö i maj, säger Ebba Adielsson, Executive Producer för Eurovision Song Contest 2024, i ett pressmeddelande.

Petra Mede och Malin Åkerman har inte jobbat ihop tidigare men ser båda fram emot samarbetet.

– Tänk att få leda Eurovision ännu en gång! Det är en sån otrolig ära. Efter att först ha lett det ensam och sen med ljuvliga Måns Zelmerlöw vid min sida, ser jag nu så mycket fram emot att jobba med Malin. Vi känner inte varandra sedan tidigare, men har setts några gånger och jag är redan helt såld. Det ska bli en fröjd att jobba med henne, säger Petra Mede.

För Malin Åkerman blir Eurovision Song Contest en ny erfarenhet.

– Jag kan inte riktigt beskriva min känsla för detta. Jag är så exalterad och lite nervös, men bara på ett positivt sätt. Jag har alltid gillat Eurovision och att får vara en del av detta fantastiska program, och det med Petra, är inget annat än en dröm. Dessutom är Petra en av de roligaste kvinnor jag vet.

Christel Valsinger