26 januari 2024

Justin Bieber-låt på Tangy Market

Svenska plattformen Tangy Market listade under torsdagen låten She Don’t Like the Lights med Justin Bieber som nytt investeringsobjekt. Intresset var stort och rättighetsandelarna sålde snabbt slut.

Under torsdagen listade svenska investeringsplattformen Tangy Market låten She Don’t Like the Lights från Justin Biebers album Believe som nytt objekt. Specifikt handlar det om att användare av plattformen kan köpa in sig i royalty-intäkter på verksidan av låten, under en treårsperiod. Alla olika versioner av låten som finns ingår, inklusive covers.

Intäkter som genereras från streaming, radio, tv, bakgrundsmusik och annan form av offentligt framförande inkluderas, och utbetalningarna kommer från amerikanska sällskapet BMI.

Linda Portnoff, grundare och VD för Tangy Market, kommenterar det nya släppet:

– Vi har under hösten etablerat samarbete med BMI och Sesac och är väldigt glada att vi nu kan erbjuda våra kunder nya spännande investeringsmöjligheter i låtskrivare-royalties i samarbete med dessa collecting societies.

– 2023 fokuserade vi på teknisk utveckling av både webb och app. På vår webb kan man t.ex. gå in och testa investeringskalkylatorn som visar hur mycket du kan förväntas tjäna på dina musikinvesteringar över olika tidshorisonter. Appen ger även mer finansiell information, och vår värderingsmodell som baseras på AI och maskininlärning är i konstant utveckling.

Sedan tidigare har Tangy Market investeringsobjekt från delar av rättigheterna i låtar med artister som Cher, Sarah Dawn Finer, Ison & Fille, Agnes, Broder Daniel, Noice, Alcazar, Arvingarna m fl.

Portnoff berättar att mycket mer kommer läggas till framöver under året.

– Vi har laddat vår pipeline av investeringsobjekt med ett pärlband av riktigt bra musik som kommer listas kontinuerligt under hela 2024. Det kommer bli allt från amerikanska Billboard-ettor till världens bästa metal, cool hiphop och heta afrobeats. Så det är bara att ladda ner appen och göra sig beredd.

www.tangymarket.com

Daniel Johansson
daniel@musikindustrin.se