19 januari 2024

Melonia släpper låt med astronauten Marcus Wandt

Producentduon Melonia (Svidden och Jarly) hyllar svenska astronauten Marcus Wandt med en danslåt, där Marcus själv medverkar. Låten In Space Together har även fått följa med honom upp till rymdstationen ISS, där han har sagt att han ska dansa i viktlöshet.

På låten hörs Marcus Wandt prata om att sin resa som en representant för människosläktet –  ”det är inte jag som åker till rymden, det är VI som åker till rymden” säger han.

Melonia består av de svenska musikproducenterna Svidden och Jarly, som gjort dansmusik som sammanlagt nått över 10 miljarder streams globalt med artister som David Guetta, Galantis, Sigala, Tiesto, Becky Hill och många fler. Med  In space together vill de tillsammans med Marcus Wandt inspirera kommande generationer att bli intresserade av utforskandet av rymden. “Som barn drömde vi nog båda om att få åka upp i rymden. Och nu när Marcus faktiskt ska raketa sig upp dit på riktigt så får vi här på jorden smaka lite på hur det känns med den här låten” säger Jarly i ett pressmeddelande.

I söndags tonsatte låten en sprakande dansfest för Marcus, hans vänner och familj på rymdbasen i Orlando, Florida. En av Marcus nära vänner som var med på avvinkningsfesten konstaterade att ”det var helt magiskt att få vinka av Marcus och överraska honom med låten. Det var en surrealistisk stund som var både vacker, känslosam och glädjefylld”.

Låten släpps på Redmound Music och Jarly (Joakim Jarl) är kontrakterad till Warner Chappell Music Scandinavia.

Lyssna här.

Christel Valsinger