19 januari 2024

Ansökan öppen till Annele-stipendiet 2024

Nu är ansökan öppen till Annele-stipendiet, som ska stötta unga, kvinnliga kreatörer att ta nästa steg i karriären. Stipendiet är instiftat av Universal Music till minne av Annele Hencz Mortimer-Hawkins, som var verksam i musikbranschen åren 1997-2021.

Annele Hencz Mortimer-Hawkins var en engagerad medarbetare på Universal Music fram till sin bortgång 2021 och med stipendiet vill man att hennes outtröttliga passion för att lyfta fram andras insatser lever vidare.

Annele-stipendiet syftar till att förstärka möjligheterna för kvinnliga kreatörer att släppa fram sin fulla potential och ta nästa steg i karriären, då kvinnor fortfarande är underrepresenterade i musikbranschen.

Stipendiet på 50 000 kronor kan sökas av kvinnor mellan 18 och 35 år, som är verksamma i musikbranschen inom områdena låtskrivare, producent, musiker eller sångare/vokalist.

Det första stipendiet delades ut 2023 och bland drygt 800 ansökningar valdes artisten, låtskrivaren och producenten Linnéa Norlen (Sky Li) ut till stipendiat (läs MI:s artikel här)

Ansökan är öppen till den 4 februari och görs här. Det går också att nominera personer man tycker förtjänar stipendiet.

Christel Valsinger