8 januari 2024

Bolaget till Warner Chappell Music

Bolaget har skrivit ett globalt förlagsavtal med Warner Chappell Music. Nyheten kommer samtidigt som bandet innehar fyra av fem topplaceringar på den officiella svenska singellistan.

Adam Bergestål, Gustav Jörgensen, Oliver Norqvist och William Ahlborg bildade Bolaget 2019 och hade sin första spelning på en fest i hemstaden Falun.

Sedan dess har de erövrat landets listor. Kan inte gå var den mest streamade låten i Sverige på Spotify 2022 och 2023 tog bandet de två översta platserna på topplistan med Ikväll igen, som toppade de officiella listorna i 14 veckor, och Kan inte gå. Bandet hade också nyligen en topplisteetta med Farväl. 

Bolaget har nu genererat mer än 325 miljoner streams sedan början av 2019, med 170 miljoner bara under det senaste året, och har synts på scener och festivaler över hela Sverige. I februari 2023 skrev de på ett skivkontrakt med Warner Music Sweden.

För närvarande innehar de fyra platser på Sverigetopplistans topp 10: Låt Mig Va, deras samarbete med Victor Leksell på plats 1, Astronaut på plats 2, Kan inte gå på plats 4 och Ikväll Igen på plats 5

– Vi är superglada över att arbeta med Warner Chappell Music! De har fantastiska talanger på sin globala lista”, säger Bolaget i ett pressmeddelande.

Lars Karlsson, VD, Warner Chappell Music Scandinavia och Tyskland, Schweiz och Österrike, tillägger:

– Bolaget är en stor kontraktering för oss. Bandet har byggt en enorm och lojal följarskara i Sverige, och passionen i deras låtskrivande och energin i deras framträdanden har överväldigat folk. Vi är redo att stötta dem när de tar sin karriär till nästa nivå både här i Norden och runt om i världen. 2024 kommer att bli ännu ett milstolpeår för detta otroliga band.

Leslie Tay, A&R Manager, Warner Chappell Music Sweden:

– Bolaget är ett fenomen. Deras hårda arbete, beslutsamhet och fantastiska kontakt med fansen har hjälpt dem att bli det största bandet i Sverige för tillfället.

– Vi är så glada över att arbeta med dem när de gör sig redo att erövra världen!