6 december 2023

Benjamin Ingrosso till EMI/Universal Music Sweden

Benjamin Ingrosso har skrivit avtal med EMI/Universal Music Sweden för att ta nästa steg i karriären. Det gemensamma målet är nu göra Benjamin till en internationell popstjärna.

Benjamin Ingrosso har på bara några få år hit bli en av Sveriges mest omtyckta artister och personligheter. Han har över 750 miljoner streams, flera Guld- och Platina-certifierade singlar och tre fullängdsalbum som alla toppat Sveriges musiktopplistor. Han har vunnit Melodifestivalen, prisats på Kristallen som ”Årets TV-personlighet”, vunnit Grammis som ”Årets Artist” 2022 och Rockbjörnen för ”Årets manliga artist” och ”Årets svenska låt”.

– Det finns mycket jag vill säga kopplat till att ha signat till Universal, men det kan nog enklast sammanfattas som ”extremt peppad och taggad”. Redan under mitt första möte med Joakim Johansson kände jag att vi såg på framtiden för mig och det jag vill göra med samma vision och passion. Utöver det så är det team jag har börjat lära känna, och ser fram emot att komma ännu närmre, ett fokuserat, kreativt toppengäng som har tagit emot mig med en otrolig värme och pepp och det ska bli sjukt kul att få kliva in i detta nästa kapitel och nästa steg tillsammans med dem, säger Benjamin Ingrosso i ett pressmeddelande.

– Att få möjligheten att arbeta tillsammans med Benjamin Ingrosso har för mig varit en dröm under flera år. Den personliga och musikaliska utvecklingen som Benjamin visat särskiljer sig från allt annat vi har sett i Sverige på åratal. Han har visat att han inte bara är en otrolig scenartist utan också en fantastisk låtskrivare. Sverige har genom tiderna etablerat sig i kärnan av global musikexport men aldrig exporterat en manlig popartist. Benjamin Ingrosso är artisten som besitter alla de kvaliteter som krävs för att förtjäna platsen på de största scenerna. Jag och hela Universal Music gläder oss åt att få arbeta tillsammans med Benjamin, Tim och Carl för att sätta nya milstolpar i musikhistorien, säger Joakim Johansson, VD för Universal Music Sweden.

– Vi är glada över att välkomna Benjamin till vår Universal Music-familj i Sverige och vi ser fram emot att arbeta med honom för hans framtida karriär, säger Frank Briegmann, Chairman & CEO Universal Music Central Europe.

– Det känns otroligt peppat, spännande och roligt att se Benjamin kliva in i nästa musikaliska kapitel med en partner så som Universal Music Group. Teamet på Universal, inte minst Joakim Johansson och Frank Briegmann, känns som helt rätt steg för den riktning som vi siktar mot och det ska bli väldigt kul att se vilka kreativa nivåer vi kan ta detta till, sida vid sida, säger Tim Collins, manager för Benjamin Ingrosso.

I somras genomförde Benjamin Ingrosso sin allra första sommarturné Allt Det Vackra, som gjorde över 30 stopp i Sverige och Skandinavien. Nästa år släpps ny musik, med sikte på nya kontinenter och till sommaren beger han sig ut på de svenska vägarna igen med Better Days Tour 2024.

Christel Valsinger