29 november 2023

De gör Musikhjälpen 2023

Det blir Oscar Zia, Linnea Wikblad och Sofia Dalén som kliver in i buren när prets upplaga av Musikhjälpen drar igång på Stortorget i Växjö. Resande reporter är Tina Mehrafzoon och reporter ute på Kärlekens torg är Assia Dahir. 

Musikhjälpen äger rum den 11-17 december  och har i år temat ”Ingen ska behöva dö av hunger”

Oscar Zia kliver är programledare för tredje gången.

– Tredje året i rad, och Musikhjälpen börjar kännas som hemma! Det är stökigare än någonsin i världen, och jag har en ganska tung känsla i kroppen. Musikhjälpen är inte lösningen, men det är en början, ett steg på vägen, säger Oscar Zia i ett pressmeddelande.

För komikern och programledaren Sofia Dalén och P3-profilen Linnea Wikblad är det premiär.

– Jag älskar Musikhjälpen. Det är alltid lika värmande att följa hur människor kommer samman under veckan. I år känns det viktigare än någonsin! Jag ser så mycket fram emot att få axla rollen som programledare, säger Sofia Dalén.

– Jag har ju följt Musikhjälpens framväxt och det ska bli superkul att få vara en så central del av det. Det är lite av hedersuppdrag, säger Linnea Wikblad.

Om programledarna och reportrarna:

Sofia Dalén är programledare och komiker. Hon driver Youtube-serien Paradrätten och humorpodden Widerström Dalén. Sofia har lett Melodifestivalens eftersnack, varit med i Bäst i test och tävlar just nu i På spåret.

Linnea Wikblad är journalist och en av programledarna i Morgonpasset i P3. Hon har varit med i Bäst i test och tävlar i höst för andra gången i Alla mot alla. 2012 fick Linnea Stora Radiopriset som Årets rookie.


Oscar Zia är artist, skådespelare och programledare. Han har bland annat lett Melodifestivalen och Morgonpasset i P3. Oscar har varit programledare för Musikhjälpen 2021 och 2022 även medverkat som artist många gånger.

Assia Dahir är programledare och dj. För närvarande hörs hon i P3 med Assia Dahir och i hiphopkanalen P3 Din Gata. För tredje året i rad är hon Musikhjälpens torgetreporter.

Tina Mehrafzoon är musikjournalist och programledare i P3. För närvarande hörs hon i P3 med… på förmiddagarna. Hon har lett P3 Guld-galan sex gånger och förra året var hon en av Musikhjälpens programledare.

Christel Valsinger