27 november 2023

Spotify med videodokumentär

För första gången introducerar Spotify musikdokumentärer som en del av Spotify Dok. Det handlar om den nya dokumentären Det kommer aldrig va över för Håkan Hellström.

År 2020 lanserade Spotify möjligheten för utvalda podcasts att ladda upp videopoddar, och under 2021 och 2022 har funktionen successivt rullats ut över världen. I somras avslöjade Spotify hade man hade nått över 100 000 videopoddar på plattformen.

I samband med att Håkan Hellströms album Det kommer aldrig va över för mig firar 10 år, har Spotify låtit fem artister som alla har en personlig koppling till låtarna göra sina egna versioner för Spotify Singles.

Spotify släpper nu videodokumentären Det kommer aldrig va över för Håkan Hellström, som den första musikdokumentären på Spotify Dok. Dokumentären är ca 25 minuter lång och innehåller en exklusiv intervju med Håkan Hellström själv, om albumet och de nya tolkningarna. Medverkar i dokumentären gör också de tolkande artisterna, Veronica Maggio, Hov1, Hanna Ferm, Dina Ögon, Seinabo Sey och Parham.

Sophia Olofsson, innehållsproducent och projektledare för Spotify-studion, säger:

– Berättelsen om vad som hände 2013 när Håkan släppte Det kommer aldrig va över för mig förtjänar att ta plats i längre format. Det är en påminnelse om att en milstolpe kan uppstå när som helst, för det sker först i mötet med publiken. Det blir också en inblick i Håkans egna tankar om hans odödliga kärlek till musik, och såklart mer berättelser från artisterna som tolkade albumets låtar i Spotify-studion.

Se dokumentären

Daniel Johansson
daniel@musikindustrin.se