27 november 2023

Roxettes musik blir musikal

Roxettes låtkatalog utgör grund för Joyride the Musical, som får premiär på Malmö opera i september 2024. Handlingen är baserad på författaren Jane Fallons bok Got You Back! med manus av den svenske dramatikern och regissören Klas Abrahamsson. 

Musikalen är ett samarbete mellan Per Gessle och Malmö Opera, som kontaktade Gessle och presenterade idén för några år sedan.

“Min magkänsla säger mig att Roxettes låtar är perfekta för en musikal! Det är en rik katalog av sånger med välbekanta melodier och att få jobba med en sådan fantastisk historia som Jane Fallon har skrivit känns dessutom mitt i prick. Det här kommer att bli en spännande resa”, säger Per Gessle.

Jane Fallon som skrivit romanen som manuset bygger på, är tv-producent och författare. Sedan debuten har hon sålt över en miljon böcker i bara England.

Dramatikern och regissören Klas Abrahamsson som står för manus, har skrivit flera uppmärksammade pjäser, bland andra Camping. Tillsammans med kompositören Erik Gedeon har han även skrivit sångdramerna Min vän fascisten och Ingvar! En musikalisk möbelsaga.

För regin står Londonbaserade Guy Unsworth.

Alla rättigheter till musikalen sammanställs av teaterförlaget Nordiska ApS, som kommer att förvalta och licensiera rättigheterna till musikalen.

Christel Valsinger