14 november 2023

Konferensprogrammet klart för Viva Sounds

Den 1-2 december är det dags för årets upplaga av konferensen och showcasefestialen Viva sounds i Göteborg. Nu är konferensprogrammet släppt, med workshops och panelsamtal.

Bland årets programpunkter finns bland annat ett samtal med rubriken ”Streaming – how does it (not) work” som behandlar hur gamla modeller för skivkontrakt fortfarande spelar stor roll i streamingvärlden och vad som är annorlunda om du driver ditt eget bolag. I panelen sitter MI:skribenten och musikbranschforskaren Daniel Johansson, Lilia Ohls, Tapete Records (DE) och artisten Oscar Humblebo (Moto Boy). Modererar gör John Kennedy på brittiska Radio X.

I panelen för samtalet ”This is the Nordic market” hittar vi Jesper Thorsson från Export Music Sweden, Rilke Andersen från danska Spot Festival och Linn Margrethe Skoie på FKP Scorpio i Norge. Panelen leds av Yohanna Eek, Yoha Sounds.

Hela programmet för fredagen och lördagen finns här.

Under livedelen av Viva Sounds spelar 50 artister från tolv olika länder på tolv scener. Schemat för konserterna finns här.

Christel Valsinger