13 november 2023

The Hives med unik spelning i Venezuela

The Hives kommer spela i Caracas i Venezuela den 7 december. Det unika med konserten är att det är den första i landet från ett internationellt rockband på över tio år.

Venezuela har under ett årtionde legat under internationella sanktioner, sedan Nicolás Maduro Moros tog över som landets president. Framför allt USA har haft tuffa sanktioner mot landet, men under 2023 har länderna närmat sig varandra, och i oktober började USA lyfta på sanktionerna.

Resultatet av de tidigare sanktionerna har bland annat inneburit att internationella akter inte har kunnat spela i landet.

När The Hives inleder sin Sydamerika-turné nu på fredag, med en konsert i Mexiko, finns Venezuela med som turnéstopp. The Hives blir därmed det första internationella rockbandet att spela i Venezuela sedan 2013.

Konserten kommer genomföras den 7 december på Concha Acústica de Bello Monte i Caracas, en venue som tar 6 000 personer.

Matthew Greer från brittiska ATC Management, som företräder The Hives sedan förra året, säger:

– På grund av sanktionerna har det varit en omöjlig marknad. Vi råkar bara ha den goda timingen att vara de första in i landet. Förhoppningsvis kan The Hives vara en del av resan för att återöppna landet och få större artister att åka dit. Venezuela är ett så stort land, men det har isolerats från musikbranschens boom i Latinamerika under de senaste tio åren. Det är verkligen på tiden för västerländska artister att kunna åka dit.

Läs mer

Daniel Johansson
daniel@musikindustrin.se