13 november 2023

Sverigetopplistan: spansk etta; Asme i albumtopp

Inigo Quintero toppar nu även Sverigetopplistan med sin Si no estas [Acqustic]. Den åttonde ettan i Europa för den skygge 22-åringen från Galicien. Albumlistan har en ny etta i Asme med Spår av blod [Virgin/Universal].

Vi har berättat tidigare om hur Inigo Quintero släppte sin debutsingel hösten 2022 och hur den nu erövrat världen via TikTok.

Veronica Maggio tappar till plats 2 med Det kommer aldrig va över för mig (Spotify Singles)[Universal/Universal]. Göteborgsrapparen B.Baby klättrar vidare från 6 till 4 med Hjärta [Poetic Pain/Sony]. En annan stark klättrare i toppskiktet är Ellen Krauss som går från 22 till 6 med Inatt (inget stoppar oss) [Universal/Universal] och är fortsatt det hittills starkaste avtrycket på listan för årets upplaga av TV4:s  Så mycket bättre

Veckans starkaste nyhet är Dizzy med Överallt [Island/Universal] som nummer 14. C.Gambino tappar från 3 till 7 med tidigare ettan Automatic [Asylum Nordics/Warner] men har en intressant nyhet i Extend på plast 15.

På speciallistorna når Watain en trippel (fysiskt, vinyl, rock) med Die In Fire – Live In Hell [Nuclear Blast/Warner].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se 

Lars Nylin