4 november 2023

Sverigetopplistan: Maggio regerar; Taylor nykonstruerar

Veronica Maggio är kvar i topp med sin Håkan Hellström-cover Det kommer aldrig va över för mig (Spotify Singles)[Universal/Universal]. Albumlistan tas över av Taylor Swift med nykonstruktionen 1989 (Taylor’s Version) [Taylor Swift/Universal].

Det spanska TikTok-fenomenet Inigo Quintero är kvar som 2 med Si no estas [Acqustic] och C.Gambino ligger fortsatt som 3 med Automatic [Asylum Nordics/Warner].

Täten är alltså densamma. Men en bit ner händer det saker. Göteborgsrapparen B.Baby når sin hittills bästa placering när Hjärta [Poetic Pain/Sony] rusar från 36 till 6. Asme & Owen går in som ny nummer 7 med Aktiv [Virgin/Universal].

Ytterligare en bit ner går Ellen Krauss in som 22 med Inatt (inget stoppar oss) [Universal/Universal] och blir hittills starkaste listavtrycket för årets Så mycket bättre. Krauss 20-milonerstreamare The One I Love nådde 2021 som bäst plats 89.

The Rolling Stones är kvar som etta på fysiska albumlistan med Hackney Diamonds [Polydor/Universal]. Vinylditon tas över av en återutgivning av The Nomads Where The Wolf’s Bane Blooms [Busy Bee/Border].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se 

Lars Nylin