30 oktober 2023

Yaeger får Musikförläggarnas stipendium 2023

Låtskrivaren och artisten Hanna ”Yaeger” Jäger [Kobalt Music] får Musikförläggarnas stipendium 2023. Stipendiet, med en prissumma på 50 000 kronor, delas ut på Musikförläggarnas pris den 10 november.

Musikförläggarnas stipendium delas årligen ut av en oberoende jury i syfte att uppmärksamma en ung låtskrivartalang i början av karriären. Årets stipendiejury består av Johanna Eriksson, chefredaktör på Gaffa och Fumi Amao, Artist & Label Partnerships Manager på Spotify.

Hanna ”Yaeger” Jäger, som i fredags släppte nya EP:n Jaguar, får stipendiet med motiveringen:

”Musikförläggarnas stipendium går i år till en låtskrivare och artist som har hänfört publik och branschexperter världen över. Hon har hyllats och lyfts av internationella magasin som Billboard, Nylon Japan och Australiens största radiokanal Triple J, samt blivit utnämnd som Framtidens Artist av P3. Genom sin konstpop, lyriska skicklighet och framstående samarbeten har hon cementerat sin position som en av landets mest lovande musikskapare. Musikvärlden väntar ivrigt på vad denna talangfulla artist kommer att erbjuda oss i framtiden. Det är med glädje vi utnämner Hanna ”Yaeger” Jäger till årets Musikförläggarnas stipendiat 2023.”

– Jag har aldrig spelat några instrument egentligen, så allt började ju med text och melodi för mig. Jag och mina notebooks på mitt rum. Att få ett stipendium för att få fortsätta göra just det känns därför extra speciellt. Och ärligt talat hade stipendiet nog inte kunnat komma mer lägligt än just nu. Tack Musikförläggarna, säger Hanna ”Yaeger” Jäger.

Musikförläggarnas stipendium har tidigare år delats ut till Jonnali ”Noonie Bao” Parmenius, Thibo ”Panda Da Panda” Girardon, Beatrice Eli, Leslie Tay, Carl-Mikael ”Gud” Berlander, Fanny Hultman och Madelene Eliasson (MADFUN), Lova ”LOVA” Sönnerbo, Imen ”Imenella” Mohamed, Sam Ezeh samt Kendra ”waterbaby” Egerbladh.

Christel Valsinger