29 oktober 2023

Sverigetopplistan: Maggios andra soloetta, Stones återkomst

Veronica Maggio går rakt i topp med sin Håkan Hellström-cover Det kommer aldrig va över för mig (Spotify Singles)[Universal/Universal]. The Rolling Stones är ny albumetta med första studiokollektionen på 18 år, Hackney Diamonds [Polydor/Universal.

Ettan på singellistan innebär Veronica Maggios andra soloetta efter Jag kommer år 2011, men hon har också toppat ihop med Hov1. Det 22-åriga TikTok-fenomenet Inigo Quintero fortsätter klättra, nu från 5 till 2 med Si no estas [Acqustic]. Av tidigare ettor ligger C.Gambino högst som 3 med Automatic [Asylum Nordics/Warner].

Spotify Singles kring Håkan Hellström har två ytterligare nyheter på topp 10: Hov1 som 4 med När lyktorna tänds (Spotify Singles)[Universal/Universal] och 10 med Hanna Ferm i Valborg (Spotify Singles)[Universal/Universal].

Förra veckans bästa nykomling Loreen med Is It Love [Universal/Universal] faller från 13 till 28.

The Rolling Stones toppar även listorna för fysisk albumförsäljning och vinyllistan. En annan nyhet att notera är Sarah Klang som går in som 7 med Mercedes [Nettwerk].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se 

Lars Nylin