24 oktober 2023

Branschbekanta namn bakom nytt skivbolag

Ett nytt svenskt oberoende skivbolag har sett dagens ljus. ”Dream on” är ett samarbete mellan Ola Borgström, som drev den tongivande indielabeln Service under 00-talet, kulturjournalisten Kristofer Andersson och förläggaren Pietro Maglio (Pop, Bibel, Modernista).

Bolagets första release kom i fredags, i form av singeln Amnesia med internationellt hyllade popduon The Embassy, som tidigare getts ut på just Service. Den 3 november följs singeln upp av albumet E-numbers.

”Vi saknar ett skivbolag med våra ambitioner och vårt temperament på marknaden. Överallt ser och hör vi fantastisk, framåtskridande ny musik samtidigt som branschen verkar ha drabbats av akut dåligt självförtroende och klenmod. Målsättningen är att förändra och förbättra svensk musikutgivning i grunden”, skriver grundarna om sitt initiativ.

Christel Valsinger