10 oktober 2023

Johan Lindquist till Warner Music

I veckan blev det klart att Warner Music får ett starkt tillskott till sin Domestic/A&R-avdelning i form av Johan Lindquist. I november tar han sig an rollen som Senior Director Domestic och Head of A&R.

Johan Lindquist är ett välkänt och etablerat namn i branschen. Redan 2001 började han jobba med den internationella repertoaren på Universal Music. 2012 var han en av grundarna av labeln Svenska Inspelningar för att sedan fortsätta som ansvarig för hela den svenska avdelningen på Universal Music. Efter några år i Kina började ett nytt kapitel på United Stage med artist management i fokus.

Johan Lindquist:
– Jag tycker det ska bli jättespännande att bli en del av Warner Music och att tillsammans med alla nya kollegor vidareutveckla den lokala avdelningen utefter de behov som artister har och kommer ha i framtiden. Jag tror att bolaget med Mark Fry i ledningen nu har alla förutsättningar att bli en riktig utmanare på lokal musik i Sverige och därför känns det som att timingen är helt rätt för min del. Det kommer bli jobbigt och kul!

Mark Fry, President Warner Music Nordics:
– Vi fortsätter att förstärka vårt lokala team och vår artist-roster. Johan ansluter till oss i en tid då våra artister och vår musik har fantastiska framgångar på listorna och gör stort avtryck, inte bara i Sverige utan också i resten av Norden och internationellt. Johans erfarenhet av att arbeta med artister är en stor styrka som våra artister och vi som bolag kommer att dra nytta av.

Christel Valsinger