2 oktober 2023

Flera svenskar nominerade till UK Music Video awards

Videor med Tove Lo, Virgin Miri och The Hives är nominerade till årets UK Music Video awards. Även svenska regissörer som Mistre Tesfaye och Joel Nkímyás, Kasper Häggström och Maceo Frost finns med i de olika nomineringskategorierna.

UK Music Video Awards premierar det bästa inom musikvideor över hela världen och delar ut priser i över 30 kategorier. Galan äger rum i Magazine London, nära The O2 i North Greenwich, den 26 oktober.

I kategorin Best International Pop Video har videon till Borderline med Tove Lo nominerats och i kategorin Best Newcomer Pop Video finns Virigin Miris Kill Me, som regisserats av artisten själv tillsammans med regissören Andreas Öhman.

De svenska regissörerna Mistre Tesfaye och Joel Nkímyás har nomineras i kategorin Best International Dance/Electronic Video för sitt samarbete med den serbiske DJ:n och producenten Salvatore Ganacci i videon till Sexy Narkoman/Your Mother.

Förra årets vinnare i kategorin Best UK Alternative Video, regissören Kasper Häggström, har i år nominerats i kategorin Best UK Rock Video för regin till Squid’s The Blades och i kategorin Best International Hip Hop/Grime/Rap Video har svenske regissören Maceo Frost nomineras för Zigidi med Biji.

Dessutom är filmfotografen Joel Hördegård nominerad i kategorin Best Cinematography för sitt arbete med The Hives Bogus Operandi.

Christel Valsinger