22 september 2023

Musikförläggarna bjuder in till samtal om låttexter under Bokmässan

Hur förmedlar man narrativ, känslor och livsöden i låttexter? På vilka sätt kan låttexten bli ett redskap för att nå ut med ett specifikt budskap? Musikförläggarna bjuder in till seminarium om låttexten som berättarform under bokmässan i Göteborg den 30 september. Deltar gör låtskrivarna och artisterna Jaqe och Jenny Wilson. Samtalet leds av journalisten Anna Charlotta Gunnarson.

Branschorganisationen Musikförläggarna deltar i bokmässan i Göteborg med en monter samt ett seminarium på F2-scenen. I år har Musikförläggarna bjudit in Jaqe och Jenny Wilson, som båda har hyllats och prisats för sina låttexter, till ett samtal om låtskrivandet som konst- och berättarform.

Seminariet, som leds av Anna Charlotta Gunnarson, hålls på F2-scenen, lördagen den 30 september kl 12-12.45.

I år släpper Musikförläggarna även en egen bok under bokmässan. Poesik är en diktsamling där svenska låttexter från de senaste 20 åren antar formen av poesi. Boken är ett tidsdokument över hur stil och karaktär i text till musik, som är en så stor del av mångas liv, präglats av omvärlden. Musikförläggarna vill med Poesik lyfta låtskrivarnas centrala roll i branschen och sätta ljus på textförfattandets del i konstnärskapet. Boken släpps i en limiterad upplaga om 100 exemplar.

Läs om seminariet i Bokmässans program här.

Christel Valsinger