22 september 2023

BEMU utnämner Graham Gouldman till Honorary Fellow

Brunnsviks Enskilda Musikhögskola (BEMU) ger låtskrivaren Graham Gouldman, känd från bl a gruppen 10cc, utmärkelsen Honorary Fellow. Utmärkelsen delas ut i samband med att Gouldman besöker BEMU den 4 oktober.

Utmärkelsen Honorary Fellow är ny och ska tilldelas kvinnor och män från olika musikgenrer som har gjort betydande insatser under längre tid inom musikbranschen. Graham Gouldman blir den första mottagaren av priset och han får det för ”hans enastående bidrag till musikvärlden och hans betydande påverkan på generationer av musiker och låtskrivare” skriver BEMU.

Graham Gouldman ligger bakom några av 60-talets största hits, såsom The Yardbirds For Your Love, The Hollies Bus Stop och Herman’s Hermits No Milk Today. Under 70-talet var han med och grundade 10cc, en av decenniets största popgrupper, vars katalog inkluderar klassiker som klassiker som Wall Street Shuffle, The Things We Do for Love  och inte minst I’m Not in Love. Gouldman är även invald i Songwriters Hall of Fame.

Den 4 oktober besöker Graham Gouldman BEMU i Borlänge. Han kommer först att träffa studenterna i de två årskurserna på högskoleutbildningen Musikskapande. Därefter arrangeras en frågestund dit även media och allmänhet är välkomna.

Graham Gouldman kommer även att bjuda på musikaliska framträdanden, uppbackad av några av skolans lärare, i samband med överlämnandet av utmärkelsen.

Mer information finns på BEMU:s hemsida.

Christel Valsinger