17 september 2023

Adam Börjesson ny Head of Agency för Live Nation Sverige och Luger

Adam Börjesson blir ny ansvarig för agenturverksamheten på Live Nation och Luger.

I ett pressmeddelande skriver Live Nation att ”Samordningen av de båda ledande agenturerna är ett strategiskt led i att ytterligare stärka organisasionen för att skapa ännu bättre förutsättningar för agenturernas artister, arrangörer och partners.”

Adam Börjesson kommer senast från rollen som Head of Commercial Development på Amuse. I tillägg internrekryteras Julia Carlsson till rollen som agent på Live Nation.

– Jag är så stolt över både Live Nation och Lugers agentur. Samtidigt så ser vi potential att, genom att öka samordningen och synergierna mellan agenturverksamheterna, skapa ännu bättre förutsättningar för våra artister, arrangörer och partners. Vi har lyxen att ha två starka, differentierade och tydligt profilerade agenturer under samma tak, något vi är väldigt måna om att bibehålla och förstärka. Genom ett ökat fokus på samarbete och kraftsamling ser vi att vi kan få positiva effekter för hela vår affär, säger Mattias Behrer, vd för Live Nation Sverige.

I sin nya roll kommer Adam Börjesson att ansvara för det dagliga ledarskapet och personalansvaret. ”Tillsammans med Ola Broquist, en av grundarna och vd för Luger, utgör de en ledarduo med en gemensam strategi för hela agenturverksamheten – fortfarande med två tydligt differentierade agenturer och varumärken”, sägs det i pressmeddelandet.

– Adam och jag delar visioner och värderingar och har pratat länge om att jobba tillsammans. Timingen känns perfekt nu när vi har ett ganska öppet läge med en hel del nytt folk i huset. Adam kommer till bordet med ny blick, nytt affärstänk, egna värdefulla erfarenheter och en massa energi. Han blir en väldigt bra sammanhållande kraft för hela agenturgänget och kommer garanterat bidra med nya idéer, säger Ola Broquist, grundare och vd för Luger.

Adam har en lång och omfattande bakgrund inom musikbranschen, bland annat som Head of Artist Services på Jubel, projektledare på Universal Music och nu senast som Head of Commercial Development på skivbolaget och digitala distributionstjänsten Amuse. Dessutom har han drivit eget skivbolag samt agerar management åt elektroniska duon Kite.

– Jag har jobbat nära både Luger och Live Nation i olika sammanhang under lång tid och ser verkligen fram emot att ta mig an det här uppdraget. Det är två branschledande varumärken som månar om artister, hållbarhet och företagskultur och jag ser enorm potential i att utveckla erbjudandet och flytta fram positionerna ytterligare, säger han.

Live Nation har även internrekryterat Julia Carlsson till rollen som agent på Live Nations svenska avdelning. Julia har tidigare arbetat med projektledning och produktion av Live Nations företagsevent.

Lars Nylin