29 augusti 2023

Svenska Lexie i K-pop-satsning av Geffen Records och Hybe

Svenskan Lexie är en av 20 unga tjejer i en K-pop-satsning av sydkoreanska Hybe Corporation och Geffen Records som kommer att följas i en Netflix-serie 2024.

De deltagande tjejerna valdes ut bland 120 000 bidrag från hela världen, med start i HYBE x Geffen Global Girl Group Audition, i november 2021. Bland de 20 tävlande finns nittonåriga svenskan Lexie.

I ett pressmeddelande sägs att det är första gången som ett stort amerikanskt skivbolag och ett etablerat K-pop-medieföretag har gått ihop för att utveckla och introducera en internationell tjejgrupp. De 20 utvalda har tränat i ett K-pop-center i Los Angeles det senaste året.

Processen kom mer att skildras i en Netflix-dokumentärserie under 2024. Serien regisseras av den prisbelönta filmskaparen Nadia Hallgren, som även arbetade med den fyra gånger Emmy-nominerade Netflix-dokumentären Becoming.

Från och med nu kommer de 20 blivande artisterna att delta i ett auditionprogram med titeln The Debut: Dream Academy. Bevakningen kommer att ha premiär den 1 september på YouTube. I slutet av programmet kommer senare i år de slutliga medlemmarna i gruppen att fastställas, och gruppens namn avslöjas.

Tävlingen kommer att sträcka sig över 12 veckor fram till en final den 17 november. De återstående kommer då att tävla om en plats i den slutgiltiga gruppen. Fans kommer att spela en avgörande roll genom hela tävlingen via omröstningar på Weverse och TikTok.

Lars Nylin