21 augusti 2023

Sverigetopplistan: Bolaget utmanade

Bolaget är kvar i toppen med Ikväll igen [Big Drop/Warner]. Men två starka nyheter utmanar. The Hives återkommer med nya albumettan The Death of Randy Fitzsimmons [Disques Hives/Bertus].

Nej, rubriken syftar inte gårdsförsäljning av alkohol. Den täcker att stadiga ettan Bolaget denna vecka utmanas av två nyheter. Hov1 är nära att addera till sina många ettor genom  att starta som 2 med Vibe Check [EMI/Universal]. Som 3 finns en som också har erfarenhet av täten: Rasmus Gozzi, nu med Danjal och Fröken Snusk i Raggarbilar [Gozzi].

Detta innebär att Dave & Central Cee vänder ner till 4 med Sprinter [Neighbourhood/Universal] och att stadiga klättraren Billie Eilish med What Was I Made For? [Interscope/Universal] droppar från 5 till 7.

Klättrar gör däremot Miss Li med VM-låten Våran sång [Pistol Packin’/Sony] som under uppladningen till VM-semifinalen gick från 12 till 8. Gissningsvis betyder det toppen för låten denna gång, som bäst låg den 4.

The Hives tar hem fyra albumlistor med sin comeback.

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se 

Lars Nylin