1 augusti 2023

Sverigetopplistan: Tillbaka med Bolaget och Adaam i topp

Bolaget är kvar i topp med Ikväll igen [Big Drop/Warner] när Sverigetopplistan återkommer efter sommaruppehållet. Adaam är ny etta på albumlistan med Trapen till radion [EMI/Universal].

Veckorna 27-29 finns nu uppe på Sverigetopplistan.se och ettan dessa tre veckor var densamma som nu: Bolaget. Falugruppen är dessutom fyra på veckans lista med Kan inte gå [Dalapop/Bolaget/Warner], detta efter 56 veckor på listan.

Dave & Central Cee är fortsatt på plats 2 med Sprinter [Neighbourhood/Universal]. Därefter kommer en nykomling i Einár & A36 med Standard [Asylum/Warner]. Veckans andra nyhet är Travis Scott/Bad Bunny/The Weeknd med K-Pop [Epic/Sony] som 27.

Att notera från uppehållsveckorna: Coldplay fanns högt uppe under sitt Sverigebesök. Att notera från comebacklistan: Turnéaktuella Hooja har tre låtar på topp 20, Miss Li har tappat till 17 med officiella VM-låten Våran sång Pistol Packin’/Sony], Albin Lee Meldau [Mayfly/Sony] är efter 115 veckor fortsatt 12 med Josefine [Mayfly/Sony]. Inte minst: Babblarna är på gång igen!

De fysiska albumlistorna har Eldkvarn som etta på båda med vinylsamlingen Tillbaks i stan [Parlophone/Warner].

Alla fakta på www.sverigetopplistan.se 

Lars Nylin