27 juni 2023

De får Musikförläggarnas musikförlagsstöd

Tre projekt får sammanlagt 165 000 kronor i stöd i årets första utdelning av musikförlagsstöd från Musikförläggarna. 

Musikförläggarna delar två gånger om året ut stöd till projekt som initieras av musikförlag för att skapa möjligheter för rättighetshavare och/eller synliggöra upphovsrätten. För våren 2023 har tre projekt beviljats stöd.

Sony Music Publishing Scandinavia får 100 000 kronor till European Hitmaker Week, ett låtskrivarcamp för gränsöverskridande samarbeten mellan producenter från flera europeiska länder inklusive Sverige.

Cosmos Music Publishing får 25 000 kronor för Cube Entertainment Songwriting Camp, ett camp med målet att ”få flera låtar, med svenskt deltagande i låtskrivarprocessen, inspelade och utgivna med artister från det koreanska skivbolaget CUBE Entertainment.”

Slutligen får också David Media 40 000 kronor för att uppmuntra svenska upphovspersoner att skriva ny gospelmusik genom en medveten satsning på låtskrivarcamps och samarbeten mellan svenska och internationella låtskrivare.

Christel Valsinger