16 maj 2023

Universal Music i samarbete med Ellen Krauss och Tiller.

Sångerskan Ellen Krauss har under en lång tid samarbetat med Christian Walz och Jones Wetterberg på etiketten Tiller, som nu inleder ett samarbete med Universal Music. I höst kommer hon att medverka i TV4:s Så mycket bättre.

-Ellens röst har ett otroligt ID och hon är en artist som bara måste upplevas live. Jag vart personligen helt tagen efter hennes spelning på Södra teatern, av hennes närvaro och det charmiga mellansnacket. Ellens låtskrivande känns nytänkande och relaterbart. Jag, Annika och Frida är så peppade på att få vara med på Ellens resa och så glada över att få välkomna henne in i Universalfamiljen, säger Cassandra Ströberg, A&R Universal Music.

-Det här känns jättebra, skönt få en större familj! Vi delar ett stort intresse för musik och har samma visioner. Ju fler desto roligare, säger Ellen Krauss.

Universal summerar vägen fram till det nya samarbetet:

”Man kan tro att 23-åriga Ellen Krauss är en klassisk singer-songwriter men hon är så mycket mer än så. Med en känsla för popmelodier, texter från hjärtat och med den lågmälda intensiteten har Ellen en förmåga att göra det småskaliga att upplevas som storslaget. Innan Ellen ens hade gett ut någon musik hade det pratats om hennes talang och 2018 vann hon ”Årets nykomling” på Denniz Pop Awards. Året efter kom debutsingeln The One I Love och inom tre veckor hade låten över en miljon lyssningar, år 2020 kom debutalbumet Pearl som till stor del skapades under gymnasietiden och bryggade över till den nyfunna tillvaron in i vuxenlivet, reflektioner kring hjärtesorg och att hitta sin identitet. Ellen växer upp mitt i musiken och låter sin publik få följa med på hennes resa, trots sin unga ålder har hon redan nått stor framgång och släppt flertalet singlar, ett album, turnerat själv samt öppnat för namn som Laleh, Miriam Bryant och Markus Krunegård.”

Lars Nylin

På bilden från vänster Joakim Johansson, Mathias Akmal, Frida Skogh, Cassandra Ströberg, Johanna Hoffman, Jones Wetterberg, Leif Käck, Annika Franczak, Christian Walz och Ellen Krauss.