15 maj 2023

Seinabo Sey, Hooja mfl spelar favoritmusik i P3

I nya programmet Skivhyllan i P3 kan kanalens lyssnare ta del av en rad svenska artisters favoritmusik och höra dem berätta om sin val. Närmast väntar avsnitt med Hooja och Seinabo Sey.

– P3 har länge varit en unik, underhållande och trovärdig guide till ny musik. Samtidigt hade den nya musiken inte funnits idag utan vår musikhistoria. I dagens P3 strävar vi efter att koppla ihop trådarna mellan det som händer nu och där allt kom från. Skivhyllan i P3 kommer att vara en resa in i artisternas musikaliska själ och en djupdykning i deras musik och inspiration, säger Simon Gooch, kanalansvarig på P3 i ett pressmeddelande.

Programserien inleddes av Kaah den 4 maj och i förra veckan var det Icona Pop som valde sin favoritmusik. Här närmast väntar Hooja, Seinabo Sey, Dennis Lyxzén och Joakim ”Jocke” Åhlund.

– Jag kommer spela favoritlåtar som jag lyssnar på ofta, det är låtar man kan gråta till, låtar man kan dansa till och det är låtar som jag hört i min farbrors trädgård nyligen i Gambia och det är låtar som jag lyssnat på när jag tycker att det är kallt och mörkt i Sverige, säger Seinabo Sey, vars avsnitt sänds den 25 maj.

Skivhyllan i P3 sänds torsdagskvällar kl. 20.03.

Christel Valsinger