14 maj 2023

Norlie & KKV till Warner Music Sweden

Norlie & KKV – Sonny Fahlberg och Kim Vadenhag – har skrivit avtal med Warner Music Sweden.

Norlie & KKV träffades 2008 och debuterade år 2011. De står bakom hitlåtarna Tröjan du hatar, Där jag hänger min hatt och Ingen annan rör mig som du – som år 2015 blev den sjätte mest spelade låten i Sverige. I dag har Norlie & KKV över 700 miljoner samlade streams bara på Spotify. Duon har nominerats till otaliga priser, stått på landets största scener och samarbetat med artister som Benjamin Ingrosso, Estraden m.fl.

Under hösten 2022 fick vi följa Sonny och Kim i TV4:s Så Mycket Bättre där de levererade tolkningar i äkta Norlie & KKV-anda, och därefter begav de sig på turné runt om i Sverige.

Nu står det klart att duon skriver nytt avtal med Warner Music Sweden.

-Vi är otroligt stolta över att äntligen få välkomna Norlie & KKV till Warner-familjen. Under de senaste tio åren har Sonny och Kim levererat hit efter hit och är tveklöst en av Sveriges starkaste akter. Vi är så glada att få fortsätta denna succéresa tillsammans med Sonny och Kim, säger Calle Rydberg, A&R på Warner Music Sweden.

-Det ska bli jättekul och spännande att jobba med Warner och hela deras team. Vi är väldigt peppade inför framtiden tillsammans, säger Sonny och Kim.

Den 12 maj släppte Norlie & KKV singeln 2015 och samma kväll spelade duon på Gröna Lunds stora scen i Stockholm. Det blev startskottet för sommarens turné, med stopp på bland annat Brännbollsyran och Bayside.

Lars Nylin