Nordvis i avtal med Thomas von Wachenfeldt

Musikboalget Nordvis har inlett ett samarbete med den svenska folkmusikvirtuosen Thomas von Wachenfeldt, som kommer att innefatta både nyproducerad musik och delar av hans backkatalog.

Thomas von Wachenfeldt började sin musikkarriär i början av 1990-talet som medlem i metalbandet De Tveksamma innan han flyttade fokus till svensk folkmusik.

Han har studerat klassisk violin och komposition vid Musikhögskolan Ingesund och har så småningom blivit en nationellt erkänd spelman och turnerande artist som har uppträtt och föreläst i Sverige, England, Frankrike, USA, Finland och Island.

Thomas är även aktiv med sina death metal-band Wachenfeldt och Wombbath och han har bland annat samarbetat med Entombed, för vilka han arrangerade Clandestine för en symfoniorkester.

Han är idag även föreläsare och forskare i ljud- och musikproduktion vid Högskolan Dalarna och Uppsala universitet.

– Det känns verkligen spännande att samarbeta med Nordvis. Min väg in i traditionell folkmusik började med 1990-talets black metal-band som Satyricon och Dissection, och expanderade sedan till moderna folkgrupper som Garmarna och Folk & Rackare. Som ett resultat ser jag nu en möjlighet att introducera svensk folkmusik för nya lyssnare utanför dess vanliga miljö och förhoppningsvis locka in dem i en underbar värld av magiska melodier, säregna karaktärer och fängslande berättelser. Jag är övertygad om att Nordvis är den perfekta partnern för detta, säger Thomas von Wachenfeldt i ett pressmeddelande.

Christel Valsinger