Sverigetopplistan, Loreen, Yasin och Miley Cyrus i topp

Loreen är kvar i topp av Sverigetopplistan med Tattoo [Universal/Universal]. Albumlistan toppas åter av Yasin med Pistoler, poesi och sex [GG]. Miley Cyrus (bilden) är veckans nykomling. 

Melodifestivalen har ett fortsatt järngrepp om singellistan. Smash Into Pieces klättrar exempelvis vidare från 8 till 4 nu plats 2 med Six Feet Under [Smash Into Pieces], medan Marcus & Martinus kliver från 7 till 4 med Air [Universal/Universal], och Theoz från 7 till 5 med Mer av dig [Giant/Warner]. 11 spår på topp 20 kommer från ”Mello”.

Yasin är utmanaren i topp även om Har dig [GG] nu faller från 2 till 3.

C. Gambino är veckans nykomling på topp 100 med G63 som nummer 8 [GG].

Miley Cyrus ser efter nio veckor tidigare ettan Flowers [Columbia/Sony] falla från 6 till 9. Men nya albumet Endless Summer Vacation kompenserar: in som 2 på stora listan, som 3 på fysiska listan och i topp av vinyllistan.

Alla fakta om listorna på https://www.sverigetopplistan.se

Lars Nylin