Nyheter 14 mars 2023

Tribe Friday till Icons Creating Evil Art

Skivbolaget Icons Creating Evil Art har skrivit avtal med gruppen Tribe Friday, just nu aktuella med singeln Swimsuit och spelningar i bl a New York, Los Angeles och på South by Southwest i Austin.

Tribe Friday beskriver själva sin musik som ”bubblegum emo”. De har deltagit i Melodifestivalen och blivit nominerade till Årets grupp på P3 Guld, samt spelats flitigt på svensk radio.

I fredags släpptes singeln Swimsuit, ett smakprov på gruppens nya material som vi senare i år får höra mer av på kommande albumet Hemma, gruppens andra i ordningen och det första att släppas på Icons Creating Evil Art. Swimsuit är mastrad av Stephen Marcussen (The Rolling Stones, Nirvana, Cher).

Låten föregår deras kommande framträdanden i USA, där bandet har spelningar i New York, Los Angeles och på årets South by Southwest Music Festival i Austin, Texas. I maj följer en turné i Tyskland med åtta stopp, som avslutas i Hamburg.

Christel Valsinger