14 mars 2023

Tribe Friday till Icons Creating Evil Art

Skivbolaget Icons Creating Evil Art har skrivit avtal med gruppen Tribe Friday, just nu aktuella med singeln Swimsuit och spelningar i bl a New York, Los Angeles och på South by Southwest i Austin.

Tribe Friday beskriver själva sin musik som ”bubblegum emo”. De har deltagit i Melodifestivalen och blivit nominerade till Årets grupp på P3 Guld, samt spelats flitigt på svensk radio.

I fredags släpptes singeln Swimsuit, ett smakprov på gruppens nya material som vi senare i år får höra mer av på kommande albumet Hemma, gruppens andra i ordningen och det första att släppas på Icons Creating Evil Art. Swimsuit är mastrad av Stephen Marcussen (The Rolling Stones, Nirvana, Cher).

Låten föregår deras kommande framträdanden i USA, där bandet har spelningar i New York, Los Angeles och på årets South by Southwest Music Festival i Austin, Texas. I maj följer en turné i Tyskland med åtta stopp, som avslutas i Hamburg.

Christel Valsinger