12 mars 2023

Melodifestivalen: Loreen vinnare

”Tattoo” med Loreen blir Sveriges representant i Eurovision Song Contest efter att ha kammat hem segern i lördagens Melodifestivalsfinal. ”Tattoo” blev låtskrivaren Thomas G:sons fjärde vinst i tävlingen.

Vinsttippade Loreen fick 12 poäng från alla internationella jurygrupper utom en och när sedan jurypoängen slogs samman med poängen från tittarnas röster stod det klart att hon tagit sin andra vinst i Melodifestivalen (efter Euphoria 2012). Tattoo är skriven av Loreen tillsammans med Thomas G:son, Peter Boström, Jimmy ”Joker” Thörnfeldt, Moa ”Cazzi Opeia” Carlebecker och Jimmy Jansson. För G:son blir det den fjärde Mellovinsten i karriären, för Peter Boström och Jimmy Thörnfelt den andra medan Jimmy Jansson och Cazzi Opeia och får sin första seger som låtskrivare.

Resultat Melodifestivalen 2023:

Vinnare: Tattoo. Loreen – 177 poäng
2:  Air. Marcus & Martinus – 138 poäng
3: Six Feet Under. Smash Into Pieces – 112 poäng
4: Where You Are (Sávežan). Jon Henrik Fjällgren, Arc North feat. Adam Woods –  81 poäng
5: Mer av dig. THEOZ – 78 poäng
6:  Where Did You Go. Kiana – 76 poäng
7:  Royals. Paul Rey – 57 poäng
8:  One Day. Mariette – 51 poäng
9:  Never Give Up. Maria Sur  – 47 poäng
10:  On My Way. Panetoz – 47 poäng
11:  Släpp alla sorger. Nordman – 44 poäng
12:  Rhythm Of My Show. Tone Sekelius – 20 poäng

Christel Valsinger
Foto: Alma Bengtsson