6 mars 2023

BMG i samarbete med STM

Musikbolaget BMG har ingått ett samarbete med det Stockholmsbaserade managementbolaget Scandinavian Talent Management (STM) med branschprofilen Hasse Desmond i en av rollerna. 

STM, som utöver management fokuserar på music supervision, musikförläggning och liveevenemang, har samtidigt meddelat att företaget kommer att lansera musikevenemanget Falkfest i Falkenberg sommaren 2023, med Miss Li som huvudakt.

Sen lanseringen i  november 2022 har STM ingått avtal som inkluderar BMG-artisten Kristofer Greczula, skådespelerskan Wilma Lidén (som inleder en musikkarriär), brittiska gitarristen, låtskrivaren och producenten Chad Neale, Mando Diaos basist Carl-Johan ’CeeJay’ Fogelklou, och kompositören och musikern Per Störby Jutbring, som komponerat musik till säsong 2 av den kritikerrosade svenska TV-serien Thunder in my Heart och Oscar– och BAFTA-vinnande filmen Searching For Sugar Man.

Albert Slendebroek, VD för BMG Scandinavia, säger i ett pressmeddelande:

”BMG och STM är en perfekt matchning! Båda delar målet att hjälpa artister att få ut det mesta av sina karriärer och, viktigast av allt, de arbetar inte för oss, vi arbetar för dem som en serviceinriktad partner. Henrik Johansson är en fantastisk entreprenör med en beprövad meritlista av att bygga framgångsrika företag. Under de senaste decennierna har Sverige visat sig vara en blomstrande marknad för musikexport med stora framgångssagor. Vi ser fram emot att expandera med STM i Europa.”

Henrik Johansson, grundare och VD för STM, säger:

”Talanger har alltmer varierande karriärer, och betydelsen av ett starkt personligt varumärke blir allt viktigare. Med lanseringen av STM är vår vision att skapa möjligheter för talanger som formar popkulturen i Skandinavien och bortom. Och vi är inte begränsade till musikbranschen. Vi är glada över BMG:s förtroende och är övertygade om att vi kan skapa många synergier med deras
globala resurser och nätverk.”

STM består av fyra avdelningar: STM MANAGEMENT, STM MUSIC SUPERVISION, STM MUSIC PUBLISHING och STM LIVE. Dessutom kommer STM att erbjuda förlag till klienter som ännu inte samarbetar med en extern musikförläggare. STM MUSIC SUPERVISION och STM MUSIC PUBLISHING kommer att ledas av Hans Desmond, branschbekant från tidigare befattningar på Warner Chappell och Scandinavian Songs. STM LIVE kommer att arrangera konserter, till en början med utgångspunkt från Falkenberg.

Lars Nylin

Bilden: Albert Slendebroek och Henrik Johansson.