27 februari 2023

Mona Aghai Berg kan utses till Framtidens kvinnliga företagare

Musikbranschprofilen Mona Aghai Berg har nominerats till utmärkelsen Framtidens kvinnliga företagare, ett stipendium instiftat av fintechbolaget Froda. Mona Aghai Berg nomineras för sitt jämställdhetsarbete med gruppen SLÄS, som vill förbättra förutsättningarna för kvinnliga och ickebinära låtskrivare och musikproducenter att vara yrkesverksamma.

Stipendiet som är nyinstiftat vill uppmuntra kvinnor att start och driva företag. Bakgrunden är en i det närmaste stillastående trend för kvinnligt företagande, enligt stipendieinstiftaren Froda. Sedan 1980 har kvinnligt företagande ökat med endast en procentenhet och av alla företagare i Sverige är bara en fjärdedel kvinnor, skriver företaget i ett pressmeddelande.

Mona Aghai Berg har studerat på Berghs School of Communication, hamnade som 25-åring i musikbranschen. och har idag  18 års branscherfarenhet. Hon driver nystartade bolaget All About Music Sweden sitter i Musikförläggarnas styrelse och kommer närmast från en roll som grundare av och General manager för RMV Publishing.

”Det är otroligt roligt att vara en av de fyra sista av de 200 som ansökte och jag blir såklart extra glad när fler tycker att jämställdhet är lika viktigt som jag och SLÄS tycker. Nu håller jag tummarna för att jag och vi tar hem det här så vi kan komma igång med nästa SLÄS-projekt, för vi har massa saker kvar som vi vill göra för att fortsätta stärka de kvinnliga och ickebinära kreatörerna i branschen”, säger Mona Aghai Berg i en kommentar till MI.

Stipendiet på 100 000 kronor delas ut under en prisceremoni på Internationella kvinnodagen den 8 mars.

Övriga nominerade är Paula Runsten, RE:BABA, Tugce Özdeger, Datatera AB och Miranda Matti, Lexflix AB.

Christel Valsinger