22 februari 2023

Eva Karman Reinhold om jubilerande Manifestgalan

Torsdag kväll denna vecka innebär Manifestgalan av 2023 års modell. Vi tog ett snabbt snack med SOM:s Ena Karman Reinhold inför gala nummer 20.

Ni har flyttat till Göteborg denna gång, vad är bakgrunden?

-Årets flytt till Pustervik i Göteborg kommer från en levande diskussion inom SOM kring förnyelse och det faktum att musik ju finns även utanför Stockholm. Nu i samband med jubileet och efter två års digitala galor så tyckte vi tajmingen var rätt! Göteborg är ju också enligt uppgift Sveriges framsida, och dessutom en trevlig stad, och Pustervik ett fantastiskt ställe. Alla rätt helt enkelt!

Vem leder galan?

-För fjärde året i rad har vi glädjen att ha världens bästa Anna Charlotta Gunnarson som värd, så kvällen är i trygga händer!

Det är gala nummer 20. Händer det något mer kring detta och inkluderas Stockholm då?

-För att förlänga firandet kommer vi göra fler aktiviteter än vanligt. Vad gäller publika event gör vi i april Minifestival i Göteborg med flera liveband, och förhoppningsvis samma sak i Stockholm efter sommaren. Vi kommer också närvara vid båda utländska och svenska festivaler.

Lars Nylin